Velkommen

I FDF møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Vores kerneaktiviteter er bl.a. friluftsliv, musik og leg.

ingen nyheder i denne liste

INFO INFO INFO

Så er de nye mærker kommet
På Landsmødet i 2010 vedtog FDF nye mærker og ny mærkestruktur. De nye mærker er langt om længe kommet til landsforbundet og vi har bestilt de første, så de børn der tog mærker sidste år, vil endelig kunne få deres mærker - som jo passer på snoren på den nye skjortes højre arm. De bliver udleveret på holdet, lige så snart lederne har dem.

Kredsbutik
Kredsbutikken overgår til Kristina Hejlskov fra d.d., dvs. uniformer, dolke, soveposer, lommelygter og hvad jeres børn ellers finder af ønsker i 55grader Nord kataloget, skal bestilles gennem Kristina. Hun kan kontaktes på tlf. 30292706 eller mail: kristina-hejlskov@sol.dk . Derudover er hun leder for puslingene, så de heldige kan også fange hende dér.

Sommerlejr
Sommerlejren ligger fast hvert år fra lørdag i uge 30 til fredag i uge 31 (og så en ekstra dag til at sove hele dagen i sin egen seng). Det skifter hvilken lejr vi skal på. F.eks. skal vi i 2012 til Bogensholm lejren som ligger ved Ebeltoft Vig.

Sommerlejr, Hytteture og lign.
MOBIL
Der må som hovedregel ikke medbringes mobiltelefoner på lejre/ture medmindre børnene har fået andet at vide af deres ledere (og det er kun de store der får det). Lederne vil altid være til at komme i kontakt med, når de har jeres børn med på tur. Finder vi en mobiltelefon alligevel bliver den konfiskeret og udleveret igen når turen er slut. Dette skyldes at vi et par gange har oplevet, at børn ligger inde i køjen og smsér med andre kammerater end dem de er sammen med eller ringer til forældrene om aftenen for at sige godnat, og det ender tit med de ligger med hjemve og har det endnu værre. Enkelte gange har vi oplevet at forældre pludselig dukker op på lejren for at afhente deres barn pga. hjemve, uden at lederne vidste noget om det. Børn har godt af at få succesoplevelsen ved at klare en overnatning på egen hånd og endnu bedre af at kunne have tillid og tilknytning til andre voksne. Så tør de også snakke om ting der måske går dem på. Lederne er der for børnenes skyld, for at snakke, lege og hygge og de elsker det.

Medicin
Derudover må børnene ikke selv medbringe medicin medmindre lederne bliver informeret om det. Lederne har det fornødne smertestillende med og udleverer til børnene, hvis det er absolut nødvendigt. Igen er det vigtigt, at børnene har tillid til lederne, så de tør gå til dem og sige de har ondt - om ikke andet så får de noget ømhed og omsorg. Vi har tidligere oplevet, at børn selv havde hovedpinepiller med i tasken på sommerlejr, og det gavmilde barn deler jo ud af dem på sovesalen. Al medicin der medbringes skal derfor altid informeres om til en leder - også selv om barnet selv kan styre det.

Dolk
Dolken er jo velkommen ombord i rygsækken når vi tager på tur. Vi har altid regler om, at der snittes i et bestemt område af lejren og de sidder stille. Når de ikke bruger dolken, skal den ligge inde i tasken - både så den ikke bliver væk, og så andre ikke falder over den.